UUTTA ILMETTÄ OVIA VAIHTAMALLA

 

Aina keittiöremontissa ei tarvitse uusia runkoja. Jos rungot ovat hyvässä kunnossa, runkoja ei välttämättä kannata uusia. Ovia, tasoja ja välitilaa muuttamalla saa keittiöön uuden ilmeen edullisesti.

Ovimalleja, tasoja ja välitilalevyjä on monen väristä ja laatuista. Ovia on maalattuja, kalvopintaisia, melamiinipintaisia ja laminaattipintaisia. Maalattuun oveen saa helposti valittua yksilöllisen värisävyn ja sävyt on helppo saada sopimaan muuhun sisustukseen. 

Melamiini on edullinen ratkaisu. Melamiinissa on lukuisia erilaisia kuoseja. Puunsyykuvioiset ovet luovat maanläheistä ilmettä keittiölle. Melamiini kestää koviakin iskuja ja on suosittu valinta esimerkiksi lasten huoneeseen. Pinta on helppo pitää puhtaana ja pienet kolhut eivät saa ovea rikki. 

Vaaleaa vai tummaa, kuvioo vai tasaista? Tyylejä on monia. Melamiini ovilla on helppoa ja edullista uusia koko keittiön ilme kerralla. 

Laminaatti on luja ja kestävä valinta keittiöön. Laminaattipinta kestää kulutusta vuosia ja värit pysyvät kirkkaana. Laminaattiovissa on lukematon määrä eri värejä. Musta on nykyaikainen ja tyylikäs valinta. Mustan yhdistäminen puunsävyihin antaa yksilöllistä ilmettä. Laminaatti ovia on saatavana samalla värillä kuin tasoja. Näin ovien ja tasojen värit ja kuviot saadaan osumaan täysin samaksi.

 

TASOT JA VÄLITILAT

Tasokuoseja valikoimista löytyy jokaisen makuun sopivia. Kivi -ja marmorikuvioiset tasot ovat tulleet suosituiksi uudelleen. Nykyaikaisilla koneilla nauhoitettu kivikuvioinen taso on kuin oikea kivi, mutta laminaatin hinnalla. Puunsyykuvioiset tasot ovat olleen suosittuja vuodesta toiseen. Laminaatteja löytyy jokaista puulajia vastaava sävy. Näin tason sävy on helppo hakea lattian sävyyn sopivaksi. Laminaatteja on myös tasavärisinä. Laminaatti on helppo pitää puhtaana ja kestää kulutusta vuosia. 

Välitilalevyjä käytetään keittiössä lähes aina. Välitilalevyltä vaaditaan veden ja kosteuden sietoa. Komposiitti on tähän paras ratkaisu. Komposiitti välitilalevyt kestävät vettä eikä ole pelkoa veden imeytymisestä levyyn. Laminaatti välitilalevyillä saat tasot ja välitilat samaa kuviota ja väriä. Välitilalevyn ja tason sauma silikoonataan vedenpitäväksi, joten vesi ei pääse koskaan imeytymään seinärakenteisiin.